Att ha tillit till sin lärare

Lärare kan man möta på i många sammanhang; i skolan när man växer upp, en andlig vän, en förebild eller inom idrotten.

Jag har i nuläget ett par personer i min närhet som jag i hjärtat ser som mina lärare. Det är personer som utmanar mig och mitt sätt att vara. Det är lätt att växla ihop lärare med någon som är snäll mot mig, men det handlar inte om att vara snäll eller dum. Det handlar just om att vidga mina vyer. Därmed kan också den person som till synes irriterar mig mest också vara min allra värdefullaste lärare. Det är tydligt att en sån person kan lära mig mycket om mig själv.

Det jag tycker är spännande är att läraren ofta ser något hos mig som jag inte ser själv, så vågar jag ha tillit till min lärare kommer jag också lära mig läxan. Det är annars lätt att den går mig förbi.

Min yogalärare tyckte gott att jag kunde fortsätta på samma svårighetsgrad ett halvår till, så tydligen har jag en del kvar att lära där också. :)


24% av ett Gbg-varv

Igår var jag ute och tog en sväng i skogen. Lätt duggregn, fuktigt sågspånsspår, toppluva på och tunna handskar. Jag tog rekord på sträcka sedan förlossningen i september. 5 km lite drygt skuttade jag runt utan att stanna! Det betyder ju att jag nu i praktiken minst kan jogga 24% av varvet nästa månad. Förhoppningen är att klara i alla fall 7 km. Jag har lovat mig själv att inte jogga mer än jag gjort på träning innan. Det är inte intressant med ett bakslag. Dessutom ska jag ju försöka tävla dagen efter också. :)


När du blir mogen för instruktionen

Ikväll var jag på yoga och kände att jag kunde ta till mig ett par instruktioner jag inte förstått tidigare. Helt plötsligt kändes ställningarna mer stabila och mindre slitsamma. Muskler som tidigare sagt ifrån i vissa ställningar kände jag inte ens av.

Asana är sanskrit för stadig och bekväm ställning. Jag känner för varje kurstillfälle att ställningarna blir mer och mer så.

I slutet sa läraren "det kan vara olika anledningar till att du inte kommer rätt i en position. Det kan vara styrkan i en muskel, eller smidigheten. Ibland kan det vara tekniken eller att man inte är mogen att ta till sig tekniken"


Sälja grejer på Tradera

Då har jag hittat appen som gjort att jag kollar av min telefon heeeeela tiden. Folk varnade mig för Facebook och mailen, men gott folk det var Tradera som lyckades gripa tag i mig.

Jag har aldrig gett mig in i leken tidigare, men med min nya smartphone insåg jag hur enkelt det skulle bli att lägga upp annonser. Med ett foto eller två var det bara att slänga upp en annons och sen hålla koll på budgivningen via telefonen. Och tro mig att jag har hållit koll denna vecka då jag la upp tre saker till att börja med.

Så här blev resultatet:

Lite drygt ett år begagnade Nike Free XT 140 kr

En karaff från Nääsgränsgården jag fick på min student och använt fyra gånger 47 kr

Ett par sprillans nya Nike Air Max S2S SL 419 kr

Alltså totalt 606 kr att dryga ut föräldrapengen med på saker jag ändå inte ville ha. :) grattis till mig.


Oväntade händelser en skärtorsdag

Ikväll var tanken att jag skulle ta igen en lektion på yogan som jag missat. Enligt min lärare skulle det vara en lektion kl 18 och kunde ersätta den jag vanligtvis går kl 19.30.

Jag var rätt trött när jag åkte in med spårvagnen, men såg ändå fram emot att sträcka ut kroppen. När jag kom fram var det inte en kotte på plats. Snopet... Jag ringde min man och han uppmuntrade mig att gå och träna något annat. Det kanske inte var samma sak, men lotten föll på BodyCombat på kl 19. För att fördriva tiden shoppade jag lite påskägg och tog en kaffe.

Fem minuter innan klassen startade svängde receptionisten in i omklädningsrummet. Vi har ingen instruktör till en av klasserna är det någon som kan hoppa in och köra något? Så istället för att gå på BodyCombat hoppade jag in och instruerade en BodyBalance. Det var superskönt och deltagarna som kom dit för både en annan klass och annan instruktör var väldigt förlåtande. Vi hade en underbar timme.

Ibland blir det verkligen inte som man planerat men det blir väldigt bra ändå. :)


2 vegetariska recept för barn: röda linser

Jag håller på att testa lite vegetariska recept att ge till min dotter som är lite drygt 6 månader. Jag hittade följande recept på vegbarn.se:

Linsmos med palsternacka och dill

Min första tanke när jag smakade på moset var att detta är en vegetarisk variant på dillkött. :)

Till 2 portioner:
1 palsternacka
1/2-1 dl röda linser
2 tsk matfett
ett par teskedar fryst hackad dill

Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka linser och rotfrukter tillsammans i 10-12 minuter. Passera rotfruktsbitarna genom trådsil. Sila därefter bort vattnet ur det resterande linsspadet till önskad konsistens. Blanda samman allt och tillsätt matfett och dill. Servera med potatispuré till.

Med lite inspiration av det första receptet gjorde jag en variant med röda linser, sötpotatis och persilja. Jag passade på att ta en portion själv innan jag mosade resten. Jag kokade lite bulgur till. Mums!

Linsmos med sötpotatis och persilja

6 portioner:
1 sötpotatis
3 dl röda linser
6 tsk matfett
ett par teskedar fryst hackad persilja

Gör enligt recept ovan.


Dubbla mål samma helg

Jag inser att jag kanske tagit mig vatten över huvudet när jag förstår att två av de mål jag satt upp för mig själv är samma helg. Göteborgsvarvet är en lördag och Lomma Cup är dagen efter. Det är nu jag behöver fundera över min ambitionsnivå...

Målet jag satt är att delta. Det betyder inte att jag behöver springa på rekordtid utan jag kan gott gå runt, bara jag hinner tills de stänger banan :). Lomma cup behöver jag faktiskt inte vinna utan jag behöver bara gå upp på mattan och prestera hjälpligt. Med andra ord håller jag kvar vid planen och sänker ambitionsnivån. Vad kul det är att vara snäll mot mig själv!

Ikväll instruerade jag Bodybalance igen. Vad skönt det är och vad roligt det är att instruera. På lite mer än sex månader får jag nog säga att jag känner att jag är tillbaka. Jag är inte specifikt tränad men jag känner mig stark igen och konditionen är där jag önskar att den ska vara. Det hade varit kul att testa den med ett Åstrands cykeltest och se vart jag ligger.


RSS 2.0