Pass till barn

Då var det dags för min dotters första pass!

Vi kom till Polisens passexpedition vid Stampen kl 13.30, tog en lapp och satte oss ner fem min. Sen var det vår tur.

När minderåriga ska utfärda pass behöver båda vårdnadshavarna (om man har delad vårdnad) skriva under ett skriftligt medgivande om pass. En av föräldrarna måste följa med och legitimera sig och den andra förälderns underskrift ska bevittnas av en myndig person som inte är den andra föräldern.

När det var vår tur tog personalen hand om pappret med medgivandet, tittade på mitt körkort och sen var det dags för foto. Min dotter placerades i en Bumbo-stol ovanpå en pall. Jag fick ställa mig bakom kameran och locka på hennes uppmärksamhet. Ingen namnteckning eller fingeravtryck krävdes för henne till skillnad från ett vuxenpass.

Vi betalade 350 kr, passet kommer vara giltigt i 5 år, men fotot behöver överrensstämma med verkligheten så det finns väl en risk att vi behöver byta om något år igen. När passet är färdigt (ca 5 dagar) kommer ett sms och jag tar med ett kvitto som jag fick med mig.

Lätt som en plätt!


Lomma Cup 2012

Tidigt, tidigt söndag morgon var det dags att gå upp. Inte för att klockan ringde utan för att min dotter bestämde sig för att det var morgon kl 4.10. Två timmar senare satt jag i bilen med trevligt sällskap på väg till Lomma och årets uppsättning av Lomma Cup.
Medan solen sken struttade jag runt och försökte väcka mina sega ben från gårdagens strapatser. Min tränare visade mig lottningen. Ingen annan var anmäld i min kategori, så jag fick hoppa in och köra med grabbarna. Min tränare (bl.a. VM 7:a) och en norsk landslagskille stod för motståndet, bredvid två ytterligare killar. Dfter första vändan skulle Endast tre gå vidare till finalomgång och få möjlighet att göra ytterligare två mönster.
Trots såriga ben kändes allt kul och jag njöt av att stå på mattan. Tack vare att jag var trött tog jag det lugnt och stilla och teknikerna kändes stabila. Efter första omgången höll jag på att tappa det fullständigt när jag insåg att jag skulle gå vidare och bronset var säkrat! I finalen njöt jag av att få genomföra två mönster jag aldrig fått tävla med tidigare. Motståndet var utom räckhåll och jag är supernöjd med min prestation.

Göteborgsvarvet 2012

Då är mitt första mål detta året avklarat! Göteborgsvarvet: check!

Jag reviderade min plan innan till att begränsa mig på följande sätt för att orka konditionsmässigt, men framförallt inte göra mig illa:
1. Spring max 2 km i sträck, sen måste du gå 1 km
2. Gå i uppförsbackar och nedförsbackar (läs broar och Säldammsbacken)

Resultatet blev att jag kom i mål, hade ett leende på läpparna hela vägen och är hel men oerhört trött i kroppen. När jag sprang upploppet inne på Slottskogsvallen såg jag att jag faktiskt kunde komma under 3 timmar. Då accelererade jag lite och sluttiden blev 2.59.04. Hela 52 min sämre än min bästa tid tre år tidigare, men sjukt nöjd!

Imorgon kommer utmaning två, Lomma Cup. Tidigt i ottan blir jag hämtad och tävlingen börjar kl 10. Lottningen säger att det blir pyongwon i semi. Blir det final är det Kumgang och sipjin. Härlig lottning och enorm utmaning för såriga löparben!


30% av en halvmara och åtta mönster senare

Med en vecka kvar till gbgvarvet och Lomma Cup kan jag konstatera att det är troligt att jag kan genomföra båda under samma helg.

I helgen har jag lyckats jogga 7 km vilket innebär att jag kan jogga 1/3 av Gbgvarvet och resten får promeneras. Det ska bli spännande att uppleva varvet som en liten utflykt istället för en tävling där tider ska pressas. Denna veckan ska jag ta en riktigt lång promenad och en kortare jogg som förberedelse.

Idag lyckades jag genomföra samtliga åtta Taekwondomönster hjälpligt som jag behöver kunna för tävling: taeguk yok jang- sipjin. Denna veckan som kommer ska jag gå genom samtliga mönster om och om igen i huvudet och förhoppningsvis även genomföra dom praktiskt.


RSS 2.0