Grattis till mig...

... som idag avverkade den längsta promenaden på oerhört länge. Det kan vara 6 månader sedan jag tog mig till fots så långt! Jag har känt mig stark de senaste två veckorna och därmed har jag långsamt kunnat öka på sträckan på mina promenader. Idag tog jag mig 4,83 km på 44 min!

Jag var lite modig som valde tidpunkten att prova gränsen när jag var påväg till en kund för en föreläsning. :) Jag gick trots allt längs spårvagnssträckan så det var bara att hoppa på när jag själv kände för det.

För första gången sen jag varit sjuk ser jag att det ljusnar framme vid horisonten. Det kanske trots allt kommer en tid då jag kan börja träna med ansträngning igen?
 
Du kan följa mina träningspass på funbeat.se. Sök efter Carolin Wilhelm. :)

Lycka!

A-pel-siiiin!

6.03 måndag morgon...

"Mummel mummel mummel"

Vad är det som låter? Undrar jag och noterar att lilla dottern ligger och mumlar för sig själv bredvid mig i sängen.

"Mummel mummel mummel"

Vad snackar hon om egentligen? Hmm.

Lilla dottern sätter sig upp fort som en fjäder och deklarerar med tydlig röst:

"A-pel-siiiin!"

Apelsin? Nu förstår jag hur hon utvecklar språket. Hon ligger och tjuvtränar på natten! Jag och mannen fick höra hur lilla dottern upprepade sitt nya ord femton gånger i snabb takt innan set var dags att gå:

"Upp!" pekandes med litet pekfinger mot dörren.


Ett par dagar med meditation

Sen i torsdags då jag lyssnade på föreläsningen om att bibehålla motivation i förändring har jag mediterat varje dag i 10 min!

Jag är gladare, lugnare och mer tillfreds. Tänk att tricket var att lägga meditationsstunden i samband med att jag ska gå och lägga mig och se det som en del i sömnrutinen istället för att tvinga mig till att meditera efter nattning av lilla dottern. Då när jag stänger dörren vill jag inget annat än att läsa en bok, baka bröd, städa undan middagen.


Om att bibehålla motivation

Idag lyssnade jag till en fantastiskt bra kollega som talade om varför vi gör som vi gör istället för hur vi borde. Temat var att bibehålla motivation.

Högt motiverade slänger vi oss in i nya vanor, men efter ett tag är det lätt att trilla dit igen. Principen hon talade om var att vi i stunden alltid väljer det beteende som vi uppfattar ger oss en positiv upplevelse direkt eller i direkt anslutning till beteendet. Om vi upplever att det önskade beteendet ger mer bestraffning än vinst väljer vi att fortsätta göra som vi brukar.

Jag har försökt lägga in 10 min meditation varje dag sen årsskiftet. Jag är fullt medveten om att jag skulle vara stabilare, har mer resurser i stresshantering och må bättre om jag gjorde det, MEN trots att jag är fullt motiverad, vet varför, hur och bestämt när blir det inte av. Jag hänger hellre tvätt, läser en bok, surfar eller något annat.

Efter jag lyssnat på min kollega idag slog det mig! Det är plats och tid på dagen som är fel vald (i vardagsrummet efter nattning). Jag behöver skapa en positiv inramning och koppla det till något som redan finns som är givande. Så nu har ja kommit på att i samband med att jag går och lägger mig och innan lässtunden i sängen är rätt plats och tid.

Jag lyckades ikväll! Nu ska jag läsa!


Harlem Shake Haga Taekwondo

Harlem shake är ett youtube fenomen som jag möttes av kl 6.30 när jag gick upp och såg att en av våra instruktörer tillsammans med sköna medlemmar hemlighetsfullt hade roddat ihop en 38 sek lång video och lagt upp på youtube.

Jag skrattade så jag nästan kissade på mig och konstaterade att det är underbart att vara ordförande i vår förening.

Se filmen här:
http://youtu.be/iv0JMRVLtc


3 min djupandning som återhämtning

Jag var ute hos en kund och genomförde en workshop idag. När jag genomför den typen av aktiviteter slår adrenalinet på. Stå inför grupp, prata om och föra dialog kring hälsa och arbetsmiljö, hålla tiden, nå fram till det som är bestämt.

När jag gick tillbaka till kontoret kände jag hur anspänningsnivån inte gav med sig. Istället för att fortsätta arbeta administrativt med den höga anspänningsnivån som skapades av min insats, gjorde jag ett break.

Jag gick i till det rum som har en massagestol och bestämde mig för att släppa allt vad arbete heter tills dess att anspänningsnivån sjunkit. 3 min senare hade kroppen självmant tagit två riktigt djupa andetag med medföljande suck och kroppen sjönk ner lite djupare i massagestolen.

Efter detta kunde jag lugnt och sansat färdigställa den rapport jag skulle skriva färdigt.


Brytbröd med dinkel 16 st

5dl mjölk
50g jäst
250g kesella
1,5 tsk salt
1/2 dl linfrön
2dl grovt dinkelmjöl
2dl grovt rågmjöl
ca 8dl vetemjöl

1. Värm mjölken till 37 grader och häll den i en bunke. Rör ut jästen i mjölken.
2. Tillsätt kesella, salt, linfrön, dinkel-, råg-, och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg.
3. Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom den ordentligt.
5. Dela degen i två delar och rulla ut dom till två längder. Dela varje längd i ca 8 lika stora bitar och rulla dom till totalt 16 bollar.
6. Lägg degbollarna intill varandra på en plåt med bakplåtspapper och strö lite vetemjöl över dom. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Grädda bröden mitt i ingen i 15-20 min.
8. Låt bröden kallna på ett galler under bakduk.

Här ser du hur de ser ut när de är färdiga!

http://instagr.am/p/Vr00I3sG85/

Jag gjorde degen i en hushållsmaskin som är den bästa presenten jag fått på länge! Tack pappa!

Jag valde att placera bollarna med utrymme från varandra och bakade mer frallor än brytbröd. Ett tips från svärmor som funkade riktigt bra är att hälla lite mjöl i en liten sil som man strör över bröden. Tänk dig principen att "sockra" en semla. Lagom mycket och utspritt mjöl på varje bröd!

Nu ska vi smaka av till kvällsfika!


Lyckan är ett russin

Min lilla dotter älskar russin. På morgonen när vi går upp brukar hon när hungern slå på småspringa till köket och ställa sig under skåpet som innehåller de små skatterna. "Dussi" deklarerar hon tydligt och pekar med sitt lilla finger mot skåpet. Ibland när mamman är extra generös får lilla dottern krångla ner sin lilla hand i burken. Jag blir alltid lika förvånad över hur många russin som kan fångas i en hand stor som ett Mariekex.

Vid frukosten idag satt lilla dottern och åt filmjölk. Hon pekade på müslipåsen och ville uppenbart ha lite i tallriken. Mamman strödde på lite müsli. Dottern slevade i sig den och begärde mer. Vid andra påfyllningen hände det oväntade.

"Dussi!" tjöt lilla dottern av glädje. Ett litet segt russin hade lyckosamt följt med ner i tallriken till dotterns förtjusning. Hon petade upp russinet mellan pekfinger och tumme och smaskade högljutt.

Av någon konstig anledning var det bara vissa ingredienser som var intressant i müslin efter det...


Arbetsdag i rasande takt!

Jag kom in till jobbet strax efter åtta och innan jag visste ordet av var klockan tre och det var dags att packa ihop sig. Arbeta deltid rockar!!!

Inte mindre njutning av att solen skiner och att jag får en eftermiddag med lilla dottern. All good!


Ny liten säng

Vi bestämde oss att det var dags att byta ut lilla dotterns spjälsäng till en liten barnsäng. Det är dumt att vänta tills hon häver sig över kanten och kastar sig ut.

Nu är sötebrödsdagarna över. Lilla dottern kommer troligtvis inom kort lära sig att smyga in till mamma och pappa på natten. Eller ut i soffan kanske? Shit tänk om hon länsar kylskåpet mitt i natten och vi ligger och sover som två klubbade sälar.


Slappelördag

Dottern har blivit piggare efter sin monsterförkylning. Då är det dags för mig och mannen och mig att drabbas.

Jag har passat på att sova en nätt tupplur på två timmar. Kudden blöt av dregel när jag vaknade. Nu står det ostkaka i ugnen och ska mätta tomma magar såhär på kvällskvisten.

Här är det färdiga resultatet!

http://instagr.am/p/VhPH5RMG-G/


Trött mamma på fredagsfest

Kallt är det här på spårvagnshållplatsen.

Det hade varit såååå mycket bekvämare och varmare att vara nerstoppad i sängen med en varm kopp Yogi te Classic, läsa tredje delen av Fifty Shades, iklädd mjukisbyxor dekorerad med dotterns matkladd och den mjukaste härligaste sov t-shirten som en gång i tiden var en sommarklänning.

Men nej, nu ska jag gå på inflyttningsfest hos en go vän med sambo. Jag ska vara social och fråga folk vad dom jobbar med och hur dom känner värdparet.

Jösses, önska mig lycka till!
/Mamma med borttappad social kvällsförmåga


Värk i hela kroppen

Effekten av att ha föreläsning på morgonen är molande värk i hela kroppen nu på kvällen. Påminner om värken man kunde känna av den höga anspänningsnivån på tävlingsdagar.

Tur att det är helg nu!


Tillbaka i matchen

Guuuud va skönt det är att jag nu kan stå inför en grupp med managementkonsulter och föreläsa om "motivation till utveckling" och känna att jag orkar leverera och ha ork kvar! Jag ljuger om jag säger att jag känner mig helt utvilad. Yr, trött och lycklig. :)

Jag har börjat leva smart. Efter föreläsningen åkte jag hem till lilla dottern och mormor, åt lunch och sniffade på dottern. Ingen anledning att stressa tillbaka till jobbet.

Nu ska jag in och kolla genom utvärderingarna och ta en kopp kaffe.

Jag har formulerat ett mål för mig.

"Låg anspänningsnivå genom arbetsdagen förutom vid Performance"

Finns ingen anledning att vara peppad och taggad när jag ska läsa ett mail. :)


RSS 2.0